2430693p

Chléb s lněnou vlákninou Pro zdraví… 500g bez lepku

Chléb Pro zdraví… se lněnou vlákninou slouží k přípravě chleba s výraznější chutí. Strukturou i barvou střídy připomíná běžný chléb. Obsahuje kvalitní lněnou vlákninu. Kromě lepku neobsahuje naše směs Nominal ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.

 
 
58,00Kč* Není skladem
*cena se může v jednotlivých lékárnách lišit
 
Kód výrobku:

2430693

Dodavatel:

NOMINAL CZ OBCHODNÍ s.r.o.

Složení:

deproteinovaný PŠENIČNÝ škrob, jáhlová mouka, LUPINOVÁ mouka, bramborové vločky, lněná vláknina, cukr, sůl, zahušťovadlo guma guar, cukr, sůl, chlebové koření
Složení splňuje požadavky na potraviny „BEZ LEPKU“.

Způsob přípravy:

Základní příprava:

500g směs
475 ml(g) vody
20 ml oleje
13g čerstvého droždí
Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:

Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.

Postup pro pečení v běžné troubě:

Vymíchejte těsto dle návodu. Protože dobu kynutí si hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě (nejprve 200 °C, pak stáhněte na 180 °C) cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.
Těsto se snadněji zpracovává naolejovanými dlaněmi.

Slunečnicové bulky:

vytvarujte asi 100 g kuličky, obalte ve slunečnicových semínkách a uložte na plech. Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty), chraňte před okoráním, nestlačujte. Pečte při 200 °C asi 20 min.

Rustikální kostky:

těsto dlaněmi roztlačte na vrstvu 2-3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky (přibl. 10x15 cm). Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do semínek) a nechte asi 40 min. kynout. Pečte při 200°C asi 20-25 min.

Nutriční hodnoty:

Výživové hodnoty (na 100g)
Energie 1375kJ/329kcal
Bílkoviny 6,8g
Sacharidy 70g
z toho cukry 3,7g
Tuky 1,7g, NMK 0,3g
Vláknina 8,2g
Sodík Max. 0,8g