Směs k přípravě chutného perníku (přidáte pouze 2 vejce, vodu a olej) vhodného pro bezlepkovou dietu (celiakii). Příprava možná v klasické troubě, domácí pekárně či konvektomatu.

Bez lepku perník 400g Labeta
2593433
Dodavatel: Složení:cukr, kukuřičná mouka, rýžová mouka, kukuřičný škrob, bramborový škrob, kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), kakao, směs koření, zahušťovadlo: guma guar.
Způsob přípravy:obsah sáčku nasypeme do připravené nádoby, přidáme 2 vejce, 125 ml oleje a 200 ml vody nebo mléka a šleháme elektrickým šlehačem 2–3 minuty. Na vymazaný a bezlepkovou moukou vysypaný menší plech (cca 25x35 cm) rozetřeme těsto a pečeme při teplotě 175–180 °C asi 15–20 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí. Perník můžeme po vychladnutí překrojit na poloviny, jednu namažeme marmeládou dle chuti, druhou část přiklopíme na marmeládu. Pro vyšší korpus použijeme dortovou formu ø 28–30 cm a perník krájíme jako dort. Propečení zkontrolujeme špejlí. Po vychladnutí ozdobíme marmeládou či polevou.V domácí pekárně:
do pečící nádoby nalijeme 200 ml vody nebo mléka, nasypeme obsah sáčku, přidáme 2 vejce a
125 ml oleje. Nastavíme program Dort, necháme míchat 5–7 minut. Doporučujeme po zamíchání těsto ze stran stáhnout stěrkou ke středu formy a vyjmout metly. Přepneme na program Pečení (barva světlá), pečeme 45–50 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí.
Průměrné nutriční hodnoty ve výrobku
připraveném podle návodu na přípravu na 100g
Energetická hodnota [kJ/kcal] 1549/ 369
Tuky [g] 15
z toho nasycené mastné kyseliny [g] 2.0
Sacharidy [g] 54
z toho cukry [g] 24
Vláknina [g] 1.2
Bílkoviny [g] 3.5
Sůl [g] 0.11
Laktóza [g] < 0,01