2303932p

Bez lepku mazanec 500g Labeta

Směs pro přípravu bezlepkového mazance. Balení obsahuje kromě směsi na mazanec též instantní droždí. Příprava možná i v domácí pekárně. Do směsi možno přidat rozinky, sekané mandle dle chuti.

 
 
38,00Kč* Není skladem
*cena se může v jednotlivých lékárnách lišit
 
Kód výrobku:

2303932

Dodavatel:

LABETA, a.s.

Složení:

cukr, kukuřicný škrob, rýžová mouka, bramborové vločky (bramborové vločky, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, stabilizátor: difosforečnany, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: DISIŘIČITAN sodný, barvivo: kurkumin), kukuřicná mouka, sušená mléčná směs (palmový tuk, sušená SYROVÁTKA, glukózový sirup, sušené odtučnené MLÉKO, stabilizátor: trifosforečnany, protispékavá látka: fosforečnan vápenatý), zahuštovadlo: guma guar, droždí, jedlá sul, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, aroma

Způsob přípravy:

K obsahu sáčku přidáme 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 10 g sušeného droždí, 80 g másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Z řádně vypracovaného těsta vytvarujeme mazanec, který položíme na plech s pečícím papírem. Necháme kynout 60–90 minut. Mazanec nařízneme do hloubky 1 cm do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 175–180 °C asi 45–50 minut.
Použití pro domácí pekárny: Do pečící nádoby nalijeme 350 ml vlažné vody nebo mléka, nasypeme obsah sáčku a přidáme 2 žloutky, 10 g sušeného droždí, 80 g másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Pro pečení v domácí pekárně použijeme program Klasik, barva světlá. Doba přípravy mazance včetně hnětení a kynutí trvá 3,5 hodiny. Přejeme dobrou chuť!

Nutriční hodnoty:

Průměrné nutriční hodnoty na 100g
Energetická hodnota 1320 kj / 316 kcal
Tuky 12,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny 7,9 g
Sacharidy 48,1 g
z toho cukry 16,0 g
Vláknina 0,7 g
Bílkoviny 3,4 g
Sůl 0,8 g

Recept:

Vánočka ze směsi na mazanec
Suroviny:
500 g směsi na bezlepkový mazanec zn. LABETA, 1 žloutek, 1 celé vejce, 100 g másla, 300 ml vody, 10 g sušeného droždí zn. LABETA
Postup:
Elektrickým hnětačem vypracujeme těsto, které necháme 60 až 70 minut kynout. Do těsta můžeme přidat rozinky. Na podložce posypané bezlepkovou moukou upleteme vánočku a přeneseme ji na plech vyložený pečícím papírem, kde ji necháme dalších 30 až 40 minut kynout. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme 45 až 55 minut při teplotě 150 až 160 °C.