Balení obsahuje směs na korpus i směs na náplň. Přidáme pouze máslo, vejce, mléko, banány a šlehačku. Korpus upečeme v dortové formě, po vychladnutí vydlabeme, přidáme banány a připravíme náplň. Hotový dort je třeba nechat odležet cca 2 hodiny v lednici.

Bez lepku Drobený dort 410g Labeta
3135952
Dodavatel: Složení:cukr, kukuřičná mouka, rýžová mouka, modifikovaný kukuřičný škrob, kukuřičný škrob, čokoládové vločky 5 % (cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, emulgátor: SOJOVÝ LECITIN, vanilin), bramborový škrob, kakao, kypřicí látky (uhličitany sodné, difosforečnany), emulgující přípravek (glukózový sirup, plně ztužený palmový tuk, emulgátor: estery mono- a diglyceridů mastných kyselin s kyselinou octovou, mléčná bílkovina), aroma, jedlá sůl, stabilizátor: difosforečnany, zahušťovadlo: xanthan
Způsob přípravy:Balení obsahuje:
320 g směsi na korpus, 90 g směsi na náplň
K tomu přidáte:
Na těsto: 100 g měkkého margarínu na pečení nebo másla, 2 vejce, 275 ml mléka
Na náplň: 3 banány, 500 ml vychlazené šlehačky
Návod k použití:
Směs na přípravu korpusu, margarín, vejce a mléko šleháme elektrickým šlehačem 3 minuty na nejvyšším stupni. Těsto rovnoměrně rozetřeme do tukem vymazané a bezlepkovou moukou vysypané dortové formy o průměru 24–26 cm. Uhladíme a pečeme při 170 °C cca 30 minut. Po vychladnutí vydlabeme korpus pomocí lžičky do hloubky cca 1 cm. Vydlabanou část korpusu nahrubo rozdrobíme. Oloupané banány podélně rozkrojíme a položíme na korpus. Do téměř vyšlehané šlehačky přidáme směs na náplň a došleháme do tuha. Hotovou náplň navršíme kopulovitě na korpus a drobením dort posypeme. Necháme v lednici asi 2 hodiny ztuhnout.
Průměrné nutriční hodnoty v suché směsi na 100 g
Energetická hodnota 1563 kj / 371 kcal
Tuky 2,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 84,2 g
z toho cukry 36,3 g
Vláknina 0,7 g
Bílkoviny 2,7 g
Sůl 1,4 g