Směs pro přípravu oblíbeného bezlepkového slunečnicového chleba ke každodenní konzumaci.

Bez lepku Chléb slunečnicový 500g Labeta
2303759
Dodavatel: Složení:bramborový škrob, rýžová mouka, bramborové vločky (bramborové vločky, emulgátor: mono a diglyceridy mastných kyselin, stabilizátor: difosforečnany, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: DISIŘIČITAN sodný, barvivo: kurkumin), slunečnicové semínko 9 %, kukuřičná mouka, jedlá sůl, droždí, zahušťovadlo: guma guar, kmín, cukr, barvivo: amoniakový karamel, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová
Způsob přípravy:Oba sáčky smícháme, přidáme 400–420 ml vlažné vody. Elektrickým hnětačem v míse vypracujeme těsto, které vložíme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebíčkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60–75 minut kynout.
Pečeme při teplotě 170–180 °C asi 60 minut.
Příprava v domácí pekárně: Do domácí pekárny nalijeme 400–420 ml vlažné vody (nepoužívejte vody více než doporučené množství, těsto při míchání řídne). Nasypeme směs na chleba, přidáme sušené droždí a zapneme program s dobou trvání cca 2 hodiny (Rychlý, Sprint, Gluten free apod.). Doporučujeme po zamíchání těsto ze stran stáhnout stěrkou ke středu. Pekárna zajistí zamíchání, vykynutí a upečení chleba bez vaší pomoci.
Průměrné nutriční hodnoty ve výrobku
připraveném podle návodu na přípravu na 100g
Energetická hodnota [kJ/kcal] 1002/ 239
Tuky [g] 5.8
z toho nasycené mastné kyseliny [g] 1.6
Sacharidy [g] 43
z toho cukry [g] < 0,5
Vláknina [g] 2.3
Bílkoviny [g] 3.3
Sůl [g] 1.5
Laktóza [g] < 0,01