Suchá sypká směs na přípravu bezlepkových bramborových knedlíků. Možné použití na slano (s masem, zelím) či na sladko (šišky s mákem, atd.) . Vhodné pro bezlepkovou výživu.

Bez lepku Bramborové knedlíky 300g Labeta
2303940
Dodavatel: Složení:34 % (brambory, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin; stabilizátor: difosforečnany; antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou; antioxidant: DISIŘIČITAN sodný; barvivo: kurkumin), kukuřičný škrob, jedlá sůl max. 3 %, kukuřičná mouka, zahušťovadlo: guma guar; látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté
Výrobek může obsahovat stopy:Obsah sáčku smícháme se 450 ml studené vody (těsto po chvilce ztuhne), vypracujeme dva knedlíky o průměru 5 cm, které vložíme do vroucí, mírně osolené vody. Vaříme mírným varem 15–17 minut. Po vyjmutí krájíme na plátky nebo můžeme též z těsta vyváleného na průměr 3 cm nakrájet špalíčky, které vaříme mírným varem 3–4 minuty.
Nutriční hodnoty:Průměrné nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 511 kJ / 122 kcal
Tuky < 0,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 28 g
z toho cukry < 0,5 g
Vláknina 0,6 g
Bílkoviny 1,5 g
Sůl 0,58 g
Laktóza < 0,01 g
Bezlepkové bramborové halušky:
Smícháme 75 g směsi na Bezlepkové bramborové knedlíky, 125 g Univerzální bezlepkové směsi Labeta a 125–150 ml vody. Přes haluškové síto protlačujeme těsto do vroucí, osolené vody. Krátce povaříme a ihned jak vyplavou halušky, scedíme, promícháme s rostlinným olejem (restovanou slaninou), strouhaným sýrem, kyselím zelím nebo kyselou smetanou. Doporučujeme směs strouhaných sýrů, 100 g cihly a 50 g nivy rychle vmíchat do horkých halušek se slaninou.